Marketing på Sociale Medier, SEO Blogging for at tjene Penge, Anmeldelser af Tekies-emner

10+ HTML-tags (& attributter), som du bør kende i 2024

10+ HTML-tags (& attributter), som du bør kende i 2024

HTML er hjørnestenen i internettet.

Det definerer hjemmesidens struktur og bringer dine sider til live.

Indholdsfortegnelse

Tags er en del af HTML-markeringen – de er små stykker kode, der spiller en afgørende rolle i verden af ​​SEO og indholdsskabelse.

For at kunne optimere dit websted korrekt til Google, skal du forstå, hvad individuelle tags kan, og hvilke du skal implementere på dine sider.

I dette omfattende blogindlæg vil vi derfor tage et kig på:

  • Hvad præcist er HTML-tags (og hvordan fungerer de)
  • Hvorfor disse tags er vigtige i SEO
  • 10 essentielle HTML-tags (+ attributter) og deres brug

Lad os dykke ind.

Hvad er HTML-tags i SEO?

HTML-tags er korte stykker kode på websiden, der giver tekniske oplysninger om dens indhold.

Formålet med disse tags er at fortælle søgemaskinerne, hvordan de “interagerer” med siden, hvordan den skal vises i Google Søgning samt visuelt at justere sidens indhold i webbrowsere (for bedre brugeroplevelse).

Sådan kan disse tags se ud i HTML-dokumentet på websiden:

Mit fantastiske title tag

Før vi dykker ned i vigtigheden og anvendeligheden af ​​disse tags på siden, lad os tage et hurtigt kig på forskellen mellem almindelige HTML-tags, metatags og deres attributter.

HTML-tags vs. meta-tags vs. attributter

Selvom HTML-tags, metatags og attributter teknisk set alle kun er små stykker kode i HTML-dokumentet, er de placeret forskellige steder på websiden og spiller forskellige roller i SEO og indholdsskabelse:

1. HTML-tag – ethvert tag i HTML-dokumentet, der giver teknisk information om siden og/eller visuelt tilpasser dens indhold til brugere og søgemaskiner. HTML-tags består af åbne <>-, lukke-, – eller tomme tags (f.eks.
-tags) med specifikke oplysninger imellem dem (f.eks. H1-overskrift):

Dette er overskriften på min webside

2. Metatag – det giver kontekstuelle oplysninger om siden i -sektionen i HTML-dokumentet. Metatags er kun synlige for søgemaskiner og webbrowsere (f.eks. metabeskrivelse):

3. Attributter – give yderligere oplysninger om HTML (eller meta) tags. De består af specielle termer i tagget, der kan påvirke dets adfærd, tjene som et rangeringssignal eller som et direktiv til søgemaskiner (f.eks. alt=””-attribut i -tagget):

alt=”min alt-tekst til billedet”>

Tip: Hvis du gerne vil vide mere om HTML-grundlæggende og sidestruktur, så sørg for at tjekke denne meget informative blogindlæg om grundlæggende HTML.

Hvorfor er HTML-tags vigtige i SEO?

HTML og metatags (+ deres attributter) angiver for Google, hvad siden handler om, hvordan webcrawleren skal interagere med dens indhold, og hvorvidt (eller hvordan) den skal vises i Google Søgning.

Når en crawler som Googlebot besøger en side, scanner den dens indhold sammen med de medfølgende tags for at få en bedre forståelse af siden og beslutter:

  1. Hvorvidt (eller hvordan) siden skal crawles og indekseres.
  2. Hvor relevant (og optimeret) siden er for bestemte søgeforespørgsler.
  3. Hvordan det skal vises i Google SERPs

Lad os bryde hvert af disse punkter lidt længere.

a) Gennemgang og indeksering

Visse tags (f.eks. robots-metatags) styrer søgemaskinernes adfærd og deres crawl- og indekseringsproces.

Google understøtter forskellige tags der kan instruere webcrawlere HVIS eller HVAD skal crawles, indekseres og rangeres til Google Søgning.

Fra SEO-perspektivet kan kontrol af crawl- og indekseringsprocessen via tags hjælpe dig med at håndtere forskellige indholdsproblemer på dit websted, såsom:

  • Dubleret indhold – HTML-tags kan forhindre Google i at besøge og indeksere sider, der blot er dubletter af hinanden (og kun viser dem, der er vigtige for dig).
  • Følsomme oplysninger – du kan overveje at blokere webcrawlere fra at besøge sider, der indeholder personlige oplysninger om brugere.
  • Brugergenereret indhold – tags kan også hjælpe dig med at blokere de dele af indholdet, der er skabt af tilfældige personer (f.eks. kommentarer, anmeldelser, spammylinks osv.).

Ved at implementere HTML/meta-tags kan du effektivt kontrollere gennemgang og indeksering på din hjemmeside, forhindre straf fra Google (i visse situationer) og fortælle søgemaskinen, hvilke sider der skal vises i Søgningen.

b) Relevans og placeringer

Tags i HTML-dokumentet på siden hjælper søgemaskiner med bedre at forstå indholdet og dets relevans for bestemte søgeord. Nogle tags fungerer også som rangeringsfaktorer i Googles algoritme.

Selvom Google er ret god til at forstå indholdet på websider, kan metatags og HTML-markeringer yderligere beskrive dets betydning og booste den overordnede SEO på din hjemmeside.

Eller som Garry Illyes (analytiker hos Google) udtalte:

“… SEO handler også om link-tags og meta-tags og titelelementer og alle de mærkelige ting i hovedsektionen af ​​HTML, som du kan placere der.”

Derudover kan HTML-tags (f.eks. overskrifter) forbedre læsbarheden af ​​indholdet og booste UX på din hjemmeside – hvilket kan resultere i organisk trafikstigning, højere CTR og flere potentielle konverteringer.

c) Synlighed i SERP'er

Sidst men ikke mindst, tags kan også påvirke udseendet af dine sider i Google Søgning (såvel som på andre platforme).

For eksempel bruges titeltagget og metabeskrivelsen i en sides header til at oprette et grundlæggende uddrag i Google Søgning:

Sammen med struktureret datamarkering kan de fremstå i form af et rigt resultat og skille sig ud fra resten af ​​siderne i SERP:

Ved at implementere og optimere HTML/metatags kan du markant booste din tilstedeværelse i SERP'er, forbedre ydeevnen på dine sider og tiltrække flere brugere til din hjemmeside.

Med alle de fordele, der er nævnt ovenfor, lad os nu tage et kig på de vigtigste HTML- og metatags (og deres egenskaber), som du bør kende.

Top 10 HTML-tags og attributter i SEO (+ bedste praksis)

1. Titelmærke

Title-tag er et lille kodestykke i -sektionen på websiden, der hjælper søgemaskiner med bedre at forstå hovedemnet for sidens indhold:

Læs:  Wix vs WordPress

Hvad er titeltag i SEO (og hvorfor er det vigtigt)?

Google bruger title tag som en rangeringsfaktor der kan forbedre sidens relevans for bestemte søgeforespørgsler. Det bruges også som en titellink til sidens uddrag i SERP:

Udover SEO bruges title tags også i browserens titellinjer og faner (f.eks. Chrome, Firefox osv.) for bedre UX og navigation mellem åbne vinduer, mapper, bogmærker, favoritter mv.

Tilføjelse af titeltags til dine sider er en ret ligetil proces – hvis du bruger WordPress, kan du blot installere et af de populære SEO-plugins (f.eks. Yoast SEO) og opret et titeltag for hver side med blot et par klik:

Der er et par ting, du bør huske på, når du skriver (og optimerer) titeltags til Google Søgning:

  • Vær kortfattet – den optimale længde af titeltagget skal være mellem 50 – 60 tegn (eller ~ 600 pixels). Titeltags, der er for lange, kan ende med at blive afkortet (eller fuldstændigt omskrevet) af Google.
  • Inkluder fokus søgeord – prøv at tilføje dit fokussøgeord naturligt i titlen.
  • Lav en overbevisende titel – lav en original og interessant kopi med tal, specielle symboler eller kraftord, der kunne tiltrække flere mennesker til din hjemmeside.
  • Tilføj dit brand – glem ikke at tilføje navnet på dit brand (eller websted) i slutningen af ​​titel-tagget, adskilt af en bindestreg ( – ) eller et rør ( | ) fra resten af ​​kopien.

2. Meta description tag

Meta description er et kort tekststykke, der giver beskrivende oplysninger om siden i -sektionen i HTML-dokumentet:

Selvom metabeskrivelse ikke spiller en vigtig rolle i Googles rangeringsalgoritme, det bruges til det organiske uddrag i Google Søgning:

Med velskrevne metabeskrivelser kan du forbedre ydeevnen på dine rankingsider markant og øge den samlede organiske trafik, der kommer fra Google.

På samme måde som title tags kan du bruge en af ​​de populære SEO plugins og opret attraktive beskrivelser til alle dine vigtige sider:

Her er et par gode fremgangsmåder, som du bør huske på, når du laver dine metabeskrivelser:

  • Hold det kort – den anbefalede længde af metabeskrivelser er et sted mellem 120 – 160 tegn. Hvis beskrivelsen er for lang, kan Google afkorte din tekst eller generere sin egen beskrivelse til siden.
  • Vær kortfattet (men alligevel beskrivende) – sørg for at give metabeskrivelser, der opsummerer dit indhold med nogle få ord.
  • Skriv unikke kopier – prøv at skabe attraktive metabeskrivelser, der kan give værdi til Google-brugere og få dem til at klikke på dine sider oftere.
  • Inkluder fokus søgeord – selvom det ikke er nødvendigt, kan du prøve at inkludere dit fokus søgeord i kopien for at få det til at se mere relevant ud for brugerne.

Tip: Du kan teste længden og udseendet af dine metabeskrivelser (og titeltags) i vores gratis SERP Simulator værktøj og se, hvordan dit uddrag rent faktisk ville se ud i SERP:

3. Overskriftsmærke

Overskrifter (H1, H2, H3 osv.) er synlige, semantiske HTML-tags på siden, der opdeler indhold i individuelle sektioner:

Dette er min fantastiske hovedoverskrift på siden

Formålet med overskriftstaggene er logisk at strukturere indholdet på siden og gøre det mere læsbart for brugere (og søgemaskiner).

Overskrifter er også et af de mange rangeringssignaler, der hjælper Google med at vurdere sidens relevans for bestemte søgeord:

“… når det kommer til tekst på en side, er en overskrift et virkelig stærkt signal, der fortæller os: “Denne del af siden handler om dette emne…”” (John Mueller, Google Search Advocate)

Derudover kan en god overskriftsstruktur på siden påvirke mængden af ​​organisk trafik, der kommer fra Google – ifølge en undersøgelse lavet af Semrushsider med komplekse overskriftsstrukturer (H2, H3, H4) ser ud til at klare sig meget bedre sammenlignet med blogindlæg, der manglede nogen overskrifter.

Korrekt optimerede overskrifter på siden kan også vises i form af et udvalgt uddrag (for visse søgeforespørgsler):

Når du opretter, redigerer og optimerer dit indhold i WP-teksteditoren, skal du sørge for at holde dig til den hierarkiske struktur af dine overskriftstags:


  • tag – er hovedoverskriften, der er synlig øverst på din side. Dette tag skal repræsentere hovedideen/emnet for dit indhold (og indeholde dit fokussøgeord).


  • tags – de opdeler emnet for din artikel i flere hovedpunkter (eller kapitler). Du kan overveje at tilføje dit fokussøgeord (eller sekundære) naturligt i nogle af H2-tags på siden.


  • og

    tags – understøttende tags (eller underkapitler), der giver ekstra information om emnet.


  • tags – valgfri tags, som du kan bruge i meget omfattende artikler.

4. Billed alt-attribut

Billed alt-attribut (eller alt-tekst) er en beskrivelse af et billede i -tagget, der hjælper synshandicappede brugere og søgemaskiner til bedre at forstå, hvad der er på billedet:

alt=”en lille skive pizza på en stor keramisk tallerken”>

Selvom Google bliver bedre og bedre til billedgenkendelse, bruger den alternativ tekst for bedre at forstå billedets kontekst og hvordan det hænger sammen med det overordnede indhold på websiden.

Med korrekt optimerede alt=””-attributter vises nogle af dine billeder muligvis også i Google Billedsøgning – hvilket kan resultere i et lille organisk trafikboost til din hjemmeside:

I WordPress kan du manuelt tilføje alt-tekster til alle dine vigtige billeder enten direkte i WP-editoren eller i Medier » Bibliotek:

Her er et par gode fremgangsmåder, der bør hjælpe dig med at optimere alt-attributter til dine billeder korrekt:

  • Vær beskrivende – sørg for at skrive relevante og præcise alt-tekster, der klart beskriver indholdet af dine billeder.
  • Hold det kortfattet – alt-tekst bør ikke være længere end ~125 tegn. Søgemaskiner og skærmlæsere ignorerer muligvis alt-attributter, der er længere end det.
  • Inkluder fokus søgeord – hvis det giver mening, kan du forsigtigt tilføje et fokus søgeord i dine vigtigste alt-tekster. Du skal dog ikke fylde søgeord i alt-attributter bare for dets skyld.

5. Link attributter

Linkattributter er en del af et -tag – et synligt, klikbart hyperlink, der kan føre brugere (og webcrawlere) fra én side til en anden:

henvisende domæne

Hyperlinks, deres ankertekster og attributter er en afgørende del af SEO – de forbedrer (og kontrollerer) din hjemmesides crawlbarhed, tjene som rangordnede signaler i Googles algoritme, navigere brugere til andre nyttige sider og forbedre den overordnede UX.

Afhængigt af din interne og eksterne linkingsstrategi kan du bruge forskellige linkværdier og attributter, der er understøttet af Google og forbedre den overordnede struktur på dit websted, kontrollere spredningen af ​​PageRank (linkjuice), eller ændre styrken af ​​din backlink-profil:

Du kan også kombinere disse attributter med hinanden for at fortælle Google mere om arten af ​​hyperlinket:

KWFinder KWFinder

Vigtig note: Husk, at Google behandler “ingen følger”, “sponsoreret” og “ugc” egenskaber som hints, ikke som direktiver.

Siden 2020 Nofollow-opdateringener det op til Google at afgøre HVIS eller HVILKEN af disse attributter bør tages i betragtning ved gennemgang, indeksering eller rangering.

Hvis du gerne vil forhindre søgemaskiner i at besøge eller indeksere bestemte sider på dit websted, bør du bestemt overveje at bruge andre metoder til at blokere indholdet.

6. Robots metatag

Robots metatags er direktiver, der styrer, hvordan en side skal crawles og indekseres (og vises) i Google Søgning. På samme måde som andre “metadata”, skal robots-metatags placeres i -sektionen på siden:

Formålet med robots metatags er at informere Google om, hvilke sider du ønsker at blive crawlet og indekseret og hvilke der skal stå i fred for at bevare dine placeringer og for at undgå at sprede PageRank og andre rangeringssignaler til uvigtige sider.

Afhængigt af dit websted kan du overveje at anvende robots-metatags på forskellige typer sider og indhold, såsom:

  • Dubletter – du kan implementere robots-metatags til sider, der blot er duplikater af hinanden.
  • Autogenereret indhold – i visse situationer kan du bruge et eller andet stykke software, der producerer automatisk genereret indhold på dit websted (f.eks. til automatiske oversættelser, interne søgeresultatsider osv.). I tilfælde som disse er det vigtigt at blokere Google fra at besøge sådant indhold og undgå straf af Googles algoritme.
  • Brugergenereret indhold (UGC) – i lighed med autogenereret indhold kan UG-indhold gøre mere skade end gavn, især hvis det kun er indhold af lav kvalitet, der er skabt af tilfældige personer på internettet (f.eks. lange kommentarer, brugergenererede links osv.).
  • Tomme eller ugyldige sider – sidst, men ikke mindst, kan du også blokere crawlere fra at besøge sider, der ikke giver nogen værdi eller simpelthen ikke bør vises i Google Søgning (f.eks. sider under vedligeholdelse).

Robotmetatagget består af 2 hovedattributter: attributten name=”” specificerer, hvilke webcrawlere der skal “adlyde” tagget (f.eks. Googlebot), og attributten content=”” instruerer crawlere, hvordan de interagerer med indholdet på siden.

Der er et par vigtige værdier (eller regler), som du kan indsætte i attributten content=””:

  • “noindex” – forhindrer søgemaskiner i at indeksere websiden (og vise den i Google Søgning).
  • “ingen følger” – forbyder crawlere at besøge nogen links på websiden.
  • “noarkiv” – forhindrer Google i at generere et cachelagret link til siden i søgeresultaterne.

Du kan sætte flere robotter metatags på 1 side eller bare kombinere deres egenskaber til et enkelt tag:

Robots metatags kan implementeres enten manuelt eller via plugins som Yoast SEO:

Tip: Hvis du gerne vil vide flere tekniske detaljer om robotters metatags (og deres brug), så sørg for at tjekke ud den officielle dokumentation i Google Search Central.

7. Kanonisk tag

Kanoniske tags hjælper søgemaskiner som Google med at genkende den vigtigste, kanoniske version af siden fra resten af ​​siderne, der er identiske eller bare meget ligner den:

For eksempel kan du have en produktside, der kan besøges via flere URL'er (f.eks. på grund af URL-parametre, der bruges til filtrering):

http://homepage.com/shoes/black-sneakers.html http://homepage.com/shoes/black-sneakers.html?Størrelse=38 http://homepage.com/shoes/black-sneakers.html? ?Størrelse=38&farve=sort

I tilfælde som disse er det vigtigt at fortælle Google, hvilken URL der skal indekseres korrekt og rangeres som den primære i søgningen (og hvilke versioner der skal ignoreres fuldstændigt).

Kanoniske tags kan hjælpe dig med at løse dette problem og indikere til søgemaskiner at der kun er 1 hovedside, der skal tages i betragtning.

Rel=kanoniske tags giver også et par vigtige SEO-fordele, såsom:

  • Konsolideret PageRank – du kan booste linkstyrken på din kanoniske side ved at pege på den fra resten af ​​dubletterne via kanoniske tags.
  • Forbedret crawl – kanoniske tags fortæller webcrawlere at ignorere duplikerede versioner af dit indhold og fokusere på kun at crawle de vigtigste, originale sider.
  • Syndikeret indhold – kanoniske oplysninger kan hjælpe Google til bedre at forstå, hvilken URL-version af siden der skal vises i SERP.

På samme måde som andre metatags kan du tilføje et kanonisk tag direkte til -sektionen på dine sider eller bruge et af populære SEO plugins der kan implementere dem automatisk for dig:

8. Meta viewport tag

Meta viewport-tag instruerer webbrowsere hvordan siden skal gengives og vises på forskellige enheder (f.eks. desktop, mobil, tablet osv.):

Siden den mobilvenlige opdatering i 2015angiver meta viewport-tagget også over for Google, at din webside er mobilvenlig og kan vises som et mobilsøgeresultat.

Meta viewports-tags er normalt allerede implementeret i de fleste populære webstedstemaer (eller blot via CMS), men det er altid en god praksis manuelt at tjekke, om søgemaskiner som Google opfatter din hjemmeside som mobilvenlig.

For at gøre dette kan du bruge værktøjer som f.eks Googles mobilvenlige test eller Google Search Console for at tjekke, om dine sider er optimeret til mobilenheder (og indeholder meta viewport-tags):

Bemærk: Husk det tilføjelse af viewport-tags manuelt ind i -sektionen på dine sider betyder ikke automatisk, at din hjemmeside er mobilvenlig.

Hvis der er tekniske problemer, der forhindrer dit indhold i at blive vist korrekt på nogle mobile enheder, bør du helt sikkert bede din webstedsudvikler om hjælp.

9. Strukturerede data

Strukturerede data (eller skemamarkering) er et organiseret sæt tags på siden, der markerer indholdet med mere kontekstuel information:

Implementering af strukturerede data på dine sider kan give 2 vigtigste SEO-fordele:

  • Det hjælper Google med bedre at forstå indholdet (og vise det for mere relevante søgeforespørgsler).
  • Det bruges til udvidede uddrag (som kan booste CTR på dine websider i Google Søgning).

Skemamarkering kan anvendes på forskellige typer indhold (f.eks. “Opskrifter“, “Hvordan“, “Begivenheder“, “Produkt” markups osv.) og kan forbedre din SEO-ydelse markant.

Afhængigt af dine muligheder (og tekniske præferencer), kan du generere strukturerede data på flere måder:

  • Skriv markeringen manuelt – hvis du har lidt erfaring med kodning, kan du manuelt skrive og tilføje strukturerede data til alle dine sider selv.
  • Brug markup generatorer – du kan generere strukturerede data ved at bruge Struktureret Data Markup Helper eller Data Highlighter og opmærk individuelle dele af dit indhold.
  • WordPress plugins – skema plugins som Yoast SEO eller Skema app kan generere og implementere strukturerede data automatisk for dig.

Tip: Du kan bruge vores Ahrefs SEO-udvidelse værktøj til at udspionere dine konkurrenter og se, hvilken slags struktureret data de bruger!

Værktøjet kan give dig et kort overblik over det strukturerede dataformat på siden sammen med alle skematyper og egenskaber, der blev implementeret:

Derudover kan du bruge udvidelsen til at få et overordnet billede af SEO på den valgte webside og tjekke forskellige vigtige data om den, såsom:

  • Autoritet for siden (og det overordnede websted)
  • Nøgleord, som siden i øjeblikket rangerer efter
  • Backlink profil
  • On-page SEO (metatags, strukturerede data, overskrifter osv.)

10. Åbn Graph & Twitter Card-tags

Open Graph (OG) og Twitter Card (TC) er sæt af metatags, der bruges til at skabe attraktive uddrag på sociale medieplatforme (f.eks. Facebook, Twitter, LinkedIn osv.):

Selvom det ikke er nødvendigt for SEO, kan disse tags give dig mere fleksibilitet med hensyn til, hvordan dine sider skal promoveres og vises på forskellige platforme uden for søgemaskiner – hvilket kan føre til mere trafik til din hjemmeside og højere konverteringer:

Afhængigt af den platform, som du promoverer dit indhold på, kan du overveje at bruge forskellige plugins som f.eks Yoast SEO eller Alt-i-én SEO til at generere OG- og TC-tags, eller bare skriv dine egne manuelt og implementer dem i sidens header.

For mere information om sociale medie-tags, deres kombinationer og mulige anvendelser, sørg for at tjekke ud:

Bonus tags: Der er adskillige ekstra HTML-tags, som du måske kan finde nyttige, når du opretter og optimerer dit indhold:


  • tag – du kan markere indholdet og dets struktur for at oprette en tabel.
    1. tag – ændrer indhold i form af en bestilt liste.
      • tag – ændrer indhold i form af en uordnet liste.

      Selvom tags som disse ikke er afgørende for SEO, kan de hjælpe Google bedre med at forstå din indholdsstruktur og øge chancerne for, at en del af din side vises i form af et udvalgt uddrag:

      Hvad med søgeords metatags?

      Nogle mennesker tror (desværre) stadig, at Google bruger søgeords-metatags som et SEO-rangeringssignal:

      Nøgleords metatags bruges ikke af Google siden 2009 – dette blev bekræftet over tid af flere SEO-eksperter og Google-repræsentanter:

      Faktisk er nogle søgemaskiner (ligesom Bing) opfatter søgeords metatags som et spamsignal, der kan påvirke SEO på din hjemmeside negativt.

      Hvis du stadig bruger søgeords-metatags, bør du måske overveje at fjerne dem fra din hjemmeside helt og hellere fokusere på vigtigere aspekter af SEO 🙂